23. heinäkuuta 2011

Minä ja minun matkani.

Mä olen ollut nyt monta viikkoa jossakin ihme "tilassa".Olen pohdiskellut aika paljon kuka olen, mitä haluan, mistä tulen ja mihin olen matkalla. Ja täytyy sanoa, että aika turhauttavaa on. Mä oon tällä hetkellä niin eksynyt että en osaa sanoa mihinkään mitään vastauksia. 


Mun unelmani on aina ollut oma perhe,oma koti. Nyt mulla on se! Ja mä toki arvostan ja olen kiitollinen siitä joka päivä, mutta silti mulla on vahva tunne, että mun pitäis saada vielä unelmoida jostakin muustakin. Toki oma työ tulee jossakin vaiheessa ajankohtaiseksi, mutta senkin suhteen mä oon hukassa. Mitä mä haluaisin oikeasti tehdä? Mistä työstä saisin sellaisen tyydytyksen,että HALUAISIN sitä tehdä. Kyllä se varmaan se sosiaaliala on. Tarve auttaa ihmisiä on kova! Mutta missä muodossa se on vielä auki.


Välillä musta tuntuu että tämä polku mitä kuljen ei ole mun polkuni. Joudun ihan pysähtymään ja miettimään että mitä ihmettä?Mulla on kohta kolme lasta,mies ja talo maalla. Kaikki on tapahtunut niin nopeasti! Lapsia tulee tiuhaan tahtiin, talopäätös tehtiin muutamassa viikossa ja naimisiinkin mentiin pikapikaan. Mutta ehkä tällä kaikella on joku tarkotus. Ehkä asioiden piti vaan tapahtua tässä tahdissa ja kohta tulee pysähtyminen. Ehkä ihmisen ei kuulu koko ajan kehittyä,suorittaa,menestyä ja kivuta ylöspäin. Ehkä elämää tulisi elää päivä kerrallaan niin hitaasti kuin mahdollista ja keskittyä vaan siihen, mitä nyt on.  Jospa mun polun on tarkoitus nyt tämä pysähtyminen. Tajuta oma arvoni ÄITINÄ ja VAIMONA. Ja arvostaa itseäni myös NAISENA. Ammatillinen roolini ja sen etsiminen voi olla edelleen siellä naulakossa ja sen mä sieltä kaivan sitten pölyttyneenä joku päivä ja tutkailen missä kunnossa se sieltä löytyy.


Nyt tuli syvällistä pohdintaa,mut kuten sanoin, mä oon nyt jollakin itsetutkiskelu-retriitillä ja se herättää niin paljon kysyttävää ja pohdiskelua. Nyt täytyy vaan kuulostella tätä elämää, että mihin suuntaan se on mua viemässä.

5 kommenttia:

 1. Voi Sanna kuulostaa niin tutulta pohdinnalta, palaa mieleen omia ajtuksia kun lapset olivat pieniä (: samaa pohdintaa taitaa olla koko elämä.
  On se niin kummallinen tää ihmismieli! Kyllä säkin paikkas löydät tällä hetkellä sun työ on maailman tärkeintä: Olla äiti. Epäkiitollista työtä ilman lomia ja pienellä palkalla työnantajana armottomia piiskureita jotka tuhoavat puoli taloa kun selkänsä kääntää mutta sitä tunnetta joka herää äitiydestä ei pysty mikään korvaamaan eikä sitä kokemusta jota tosta sirkuksen pyörittämisestä tulee. Sen jälkeen sä selviät elämässä ihan mistä vaan PEACE OF CAKE (:

  VastaaPoista
 2. Niinhän sitä sanotaan että tärkeintä ei ole päämäärä vaan matka itse. Itse yritän opetella sitä etten murehdi liikaa asioita tulevaisuudessa. SEhän tarkottaa että murehtii sellaisia asioita joita ei ole vielä edes tapahtunut ja mikä sen hullumpaa, kun kuluttaa energiansa siihen. Sitähän me ollaan täällä opettelemassa että luotetaan elämään ja vaikka mikä tulisi niin se kantaa (tällä hetkellä erittäin koetuksella tuokin) Sanna voin vakuuttaa sulle että et tule mistään saamaan sellaista ammatillisuutta kun mitä nyt saat kun teet omaa henkistä matkaasi. SEn jälkeen pystyt ihan mihin vaan!

  VastaaPoista
 3. Mitäs sitten jos ei ole äiti, eikö sellaisten ihmisten työ ole tärkeää? Mä mietin kanssa joka päivä näitä samoja asioita. Ja mä pohdin sitä niin, mitä jos en haluakaan lapsia ja perhettä, kokemusta olla äiti, olenko sitten jotenkin merkityksettömpi...

  VastaaPoista
 4. Äh, ei tässä nyt ollut kyse siitä äitiyden arvostamisesta, eikä sitä mun mielestä tarvitse sen enempää nostaa jalustalle, kun mitään muutakaan ammattia. Kaikki mitä me ihmiset teemme auttaaksemme toisiamme tässä maapallolla on yhtä tärkeää. Mun pointti oli lähinnä se, että olen turhautunut ja mulla on tyhjä olo. Olen hukannut oman itseni ja persoonallisuuteni. En tiedä enää kuka olen ja mikä on mun tehtäväni täällä. Toisinaan on jopa sellainen olo, että elän jonkun muun elämää. Voi olla myös, et kyse on myös siitä, etten uskalla elää tän hetkistä elämääni omalla tyylilläni, vaan toteutan sitä niin kuin kuuluukin tehdä. Multa puuttuu varmaan vahvuus olla äitinä just sellaisena kuin olen!Tällä hetkellä olen sellainen äiti niin kuin opaskirjoissa. Mut siinä mä kyllä rakennan itselleni aikamoisen vankilan. Ja lapsetkin toki vaistoaa, että en toimi sydämmellä ja intuitiivisesti vaan rutiininomaisesti "ohjeita ja sääntöjä" noudattaen. Tulipa nyt rönsyilevää tekstiä mutta toivottavasti nappasitte ajatuksestani kiinni! :)

  VastaaPoista
 5. Heh, loistava väylä purkaa omia ahdistuksia tänne sun blogiin :D Mutta rakas, ilman äitiyttäkin voi olla hukassa ja kadottanut oman persoonan. Ollaan yhdessä ihan pihalla.

  VastaaPoista