21. huhtikuuta 2011

Rottaongelma!

Eihän sitä nyt kaikkea osaa ottaa huomioon, kun ensimmäistä kertaa maalle muuttaa! Mä laitoin tonne ulkovarastoon säilytykseen kaikki kesävaatteet, vauvan vaatteet, kahdet retrovaunut, juuttikehdon, sitterin ja paljonpaljon mattoja yms. mitä ei mahdu täällä sisällä tällä hetkellä säilyttämään. No kappas kehveli, tänne eksyi jostakin joukko rottia ja hiiriä. Kyllä vähän kyyneleet valui kun mä nostelin revittyjä vauvanvaatteita pusseista. Tai kun mieheni ilmoitti, että toisiin samettivaunuihin oli syöty armoton hole! Rakas mieheni sitten siivosi yksi päivä varaston ja pelastettiin sieltä kaikki mitä oli vielä pelastettavissa. No, nyt ne helvetin yököttävät kiusankappaleet pyrkivät tännne sisätiloihin!! Yksi ilta nukkumaan mennessä aloin kuuntelemaan kun sängyn alta kuuluu armotonta raapimista. Hitto, siellä oli lattian alla joku pyrkimässä ilmeisesti viereen nukkumaan! Siinä se meni sitten yö valvoskellen ja kuunnellen millon  SE tulee!! Tänään sama juttu keittiössä, rapinaa ja raaputusta. Ajateltiin, et ne on varmaan vaan hiiriä, mutta Harri näki yhden niistä uunin takana ja rottahan se oli! Nyt on kaiken aikaa ihan friikki olo, tälläkin hetkellä istun jalat tuolilla, ettei vaan kukaan erehdy puraisemaan varpaasta. En tiedä onko kenelläkään kokemuksia kyseisitä elukoista?? Meillä on tuolla pihalla komposti, voisiko se aiheuttaa niiden tulon tänne? Tai voisko ne kömpiä tänne tuolta viereiseltä maatilalta? Mä en aio luovuttaa ton kompostoinnin kanssa, se on mulle ihan ehdotonta, et tässä huushollissa kierrätetään! Pitää vissiin hommata lisää kissoja, kun ei noista kahdesta juntista ole mihinkään...


Heidän korkeutensa:Mymmeli & Haisuli. Pariskunta tarvitsee aina peiton alle, ennenkuin voivat asettautua mukavasti sohvalle.

3 kommenttia:

 1. IIIK! Rottia, IIIIIKKKKK!!!
  Pienen pieni päästäinen saa mut jo hermoromahduksen partaalla :D
  En osaa kyllä neuvoa, meille noi elukat ei luojan kiitos oo osannut tulla...
  Rotanmyrkkyhän ois tietty, mut sit pitää noi kissat pitää erossa siitä...??

  VastaaPoista
 2. Eikä, että sisällekin pyrkivät! Me muutimme maalle 8 vuotta sitten, kahden kissan kanssa, täysin "kaupunkikissoja" siihen saakka. Ei niistä metsästäjäksi ollut, noh, kärpästen kiusaajaksi kyllä.. Muuttokesänä meille tuli maalaistalosta kissanpentu, Neko, joka on pitänyt pihan siistinä, kaikki koiraa pienemmät pötköttelevät pihalla henki pihalla. Siinä on kyllä mennyt jänikset, oravat, palokärki, päästäiset, myyrät.. Rottia täällä ei tietääkseni ole ollut (?), tai sitten se tieto on minulta pimitetty, eivät tällaiset hiiri-, ja rottajutut ole minun. Ei, mieluummin pakenen paikalta. Toivottavasti saatte ylimääräiset eläjät hävitettyä!! Mutta kuitenkin, toivotan leppoisaa pääsiäisen aikaa teille!

  VastaaPoista
 3. Täytyy kai kokeilla sitä rotanmyrkkyä tai sitten soittaa paikalle joku tuholaistorjuja. Nyt joku niistä pirulaisista oli nakerrellut astianpesukoneen vesiletkun poikki ja sokkelon alta paljastui pieni vesivahinko. Ai että ottaa päähän nyt ja kovasti. Ja meillä tosissaan toinen on "kaupunkilaiskissa" ja toinen vielä aika pieni, että valitettavasti ne ei oikein vielä tajua tehtäväänsä tässä talossa. Täytyy kai lainata jostain metsästystaitoisia kissoja :)
  Hyvää pääsiäistä nyt kuitenkin kaikille, rottaongelmista huolimatta! :)

  VastaaPoista